Our tenants, retail giant Co-op, opened the doors to our £2million development in Old Aberdeen in November, creating dozens of full and part-time jobs.

The supermarket took over the space, on the site of a former Fire and Rescue Service operations control room, on a 15-year lease. It comprises 3,810sq ft on the ground floor and has 17 car parking spaces as well as cycle spaces for ease of access.

For convenience, the supermarket also has self-checkout, hot food takeaway and fresh coffee facilities. It has Amazon lockers too so people can easily pick up, or return, packages.

Phase two of the development will focus on the upper floors of the building, which has planning permission for six flats, which will also have dedicated parking.

Director Iftikar Mian said: The transition to net zero is front of mind for the construction industry, meaning it’s crucial we do what we can now to find green alternatives to demolition and rebuilding.

Repurposing, the approach we’ve taken here, is a great option for buildings like this, which despite being relatively young, had lain empty since 2016 when the control room ceased operations. Plus, on a community level, this means easy access to convenience shopping which, in turn, may mean fewer car journeys as people choose now to shop closer to home or work.